Junioren training

De junioren training is voor spelers vanaf 11/12 jaar die in de categorie geel komen te spelen. In deze categorie worden de leerlingen onderverdeeld in de reguliere spelers en de wedstrijdspelers. Het verschil zit in het aantal uur dat de kinderen trainen.

Bij de reguliere training krijgen de leerlingen 1x per week een uur training. Tijdens deze lessen worden de technische, tactische, fysieke en mentale aspecten meegenomen, maar staat vooral het spelplezier voorop. Wanneer de leerlingen succesbeleving meemaken in hun techniek, zal je echter merken dat de leerlingen vanzelf meer plezier aan tennis gaan beleven. Wij proberen de junioren daarom ook te stimuleren om deel te nemen aan de verschillende activiteiten van de club en om wedstrijdjes te spelen op het eigen niveau.

Vanaf 14 jaar kunnen de junioren ook deelnemen aan het WhoZnext team van HTC. In dit jongerenteam organiseren de jongeren activiteiten voor de jongeren. Wie kent de behoefte van de jeugd immers beter dan de jeugd zelf? Momenteel zitten er 18 leden in dit gezellige team, zij organiseren (onder begeleiding van een volwassene) zo’n 8 activiteiten per jaar. Door de grootte van het team betekent dit dat je ongeveer 2 activiteiten meehelpt organiseren. De meeste teamleden gebruiken dit ook voor hun maatschappelijke stage, daarnaast staat het gewoon goed op je CV!

De wedstrijdspelers trainen 2x of vaker per week in sessies van 1,5 uur. Dit zijn de kinderen die merken dat zij meer uit zichzelf willen halen. Wij helpen de kinderen graag om het maximale uit zichzelf te halen, tijdens de training maar ook daar buiten. Wij werken met deze kinderen volgens een duidelijke jaarplanning:

De wedstrijdspelers zullen in september een duidelijk plan opstellen met de trainers om die vervolgens uit te gaan voeren. De videoanalyses kunnen hierbij helpen om de gemaakte progressie vast te leggen.

De trainingen aan de junioren worden gegeven door Stefan Jorna, Frank Bruens, Paul Nagel en Tom Marell.

Onderstaand formulier kun je voor 12 maart inleveren door een mail te sturen naar stefanjornatennis@gmail.com, een foto van het formulier via de whatsapp naar 06-33754347 of in de brievenbus bij de ingang van het clubhuis.

Junioren moeten verplicht lid zijn van de tennisclub om deel te mogen nemen aan een lescyclus. Een heel jaar lidmaatschap bij HTC Son Tennis kost voor een junior 75 euro. Het inschrijfformulier download je ook hier onder.