Senioren training

De trainingen voor de senioren (17 jaar en ouder) zijn onderverdeeld in een zomer (20 weken) en winter cyclus (18 weken). Tijdens de trainingen worden de verschillende technische, tactische, fysieke en mentale aspecten behandeld. Hierbij is de inspraak van de leerlingen erg belangrijk, zij zullen dan ook grote invloed hebben op de trainingsplanning. De inhoud van de trainingen wordt aan het begin van de lessenserie (les 2-3) doorgestuurd zodat de leerlingen weten wat ze te wachten staat in de komende periode. Hier zal tijdens de eerste les dan ook over worden gesproken.
We streven naar groepen van 4 personen tijdens onze lessen. De afgelopen jaren is gebleken dat het overgrote deel van de leerlingen de persoonlijke aandacht, gelijker niveau en de progressie bij 4 personen een stuk beter vonden vergeleken met groepen van 8. We houden de mogelijkheid tot het trainen in groepen van 8 echter wel open, indien er vriendengroepen zijn die met elkaar willen trainen of spelers die het sociale aspect en de stok achter de deur van wekelijks trainen belangrijker vinden.

De afgelopen jaren hebben we ook verschillende trainingsavonden gehouden. Dit houdt in dat alle senioren tegelijk op één avond 2 uur lang met elkaar gaan trainen. Tijdens deze avond is er een thema waar de leerlingen dan gedurende de wedstrijden mee bezig zijn. De tennisschool probeert op deze wedstrijdavond meerdere hulpjes te regelen die de spelers begeleiden. Voor de beginnende leerlingen een kans om het spelletje te leren kennen en nieuwe mensen te leren kennen en voor de ervaren spelers een kans om tijdens een wedstrijdsituatie tips te krijgen van de coaches.

Tijdens de trainingscyclus kan de trainer een video opnemen. De video zal via een link doorgestuurd worden naar de leerlingen zodat hij/zij die thuis ook kan bekijken/analyseren. De trainer kan hierbij ook verschillende doelen opstellen. Zie bijvoorbeeld Esmee van der Heijden.

De senioren trainingen worden in principe gegeven door Stefan, Frank, Tom en Paul.

Onderstaand formulier kun je voor 12 maart inleveren door een mail te sturen naar stefanjornatennis@gmail.com, een foto van het formulier via de whatsapp naar 06-33754347 of in de brievenbus bij de ingang van het clubhuis.

Senioren moeten verplicht lid zijn van de tennisclub om deel te mogen nemen aan een lescyclus. Een heel jaar lidmaatschap bij HTC Son Tennis kost voor een senior 140 euro. Het inschrijfformulier download je ook hier onder.

Helaas zullen wij door de animo en hoeveelheid banen waarschijnlijk niet iedereen in kunnen plannen. Hartstikke fijn natuurlijk dat de lessen zo storm lopen, maar vervelend voor de leerlingen die hierdoor geen training kunnen krijgen. Zij zullen de volgende ronde voorrang krijgen.