Club activiteiten:

HTC Son website:


HTC Son biedt veel tennis activiteiten voor de jeugd en volwassenen. Bezoek onze website voor meer informatie over deze activiteiten en download de kalender.

Info voor ouders:


Rood betekent kleine baan en rode grotere bal. De baan is van dubbelspel lijn tot dubbelspel lijn.

 

Oranje is driekwart baan, eigenlijk iets smaller dan de enkelspellijn tot enkelspellijn en oranje bal (zachter) Kleinere baan ivm kleinere benen dus zelfde aantal passen tot zijlijn vergeleken met volwassenen. Hierdoor wordt de looptechniek beter te trainen en ivm de zachtere bal kunnen ze net zo hard slaan als volwassenen vanaf de baseline waardoor ook de slagtechniek beter wordt.

 

Groen is hele baan met zachtere bal.

 

Hieronder ziet u een overzicht van de fases:

Tips voor thuis:


Het hoeft niet gezegd te worden dat u als ouder een rolmodel bent voor uw kind en dus medebepalend voor het gedrag van onze jongeren.

 

We kennen allemaal voorbeelden van ouders die:
 

        Teveel nadruk leggen op winnen in plaats van op plezier beleven

        Hun kind dwingen om een bepaalde sport uit te oefenen

        Constant kritiek leveren

        Zich een betere coach voelen dan de echte trainer

        Of hun kind droppen op de parkeerplaats om hem een uurtje later weer op te halen.

 

Het gedrag van u als ouder ‘langs de zijlijn’ is bepalend bij de plezierbeleving van uw kind. Ook kunt u helpen bij het ontwikkelen van de tennisvaardigheden. Bekijk de handout voor uw mentale training!

 

Bekijk ook:
 

Veel gestelde vragen

Waarom Tenniskids?

Wat verwachten kinderen van u?

Veel gestelde vragen:


Wat heeft mijn kind nodig?

 

De meeste verenigingen zorgen voor de materialen die de kinderen in het begin nodig hebben (ballen, ballonnen, racketjes,...). Bespreek dit voor de eerste les met de trainer.

 

Als uw kind tennissen leuk vindt, koopt u een eigen racket. Zo kan hij of zij ook thuis nog wat oefenen. Speciale kleding is niet nodig, maar als u nieuwe sportschoenen aanschaft, kunt u bij de trainer navragen met welke zool er gespeeld mag worden. Dit is belangrijk om de tennisbanen niet te beschadigen.

 

Wat gaat mij dit kosten?

 

De tennislessen worden in groepsverband gegeven en daardoor is het voor de clubs mogelijk om redelijke prijzen te hanteren.

 

Wat is TennisKids?

 

TennisKids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. TennisKids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen die gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus.

 

 

Terug

Veel gestelde vragen:


Wat heeft mijn kind nodig?

 

Vaardigheden zoals lopen, springen, werpen, vangen, evenwicht en coördinatie zijn belangrijk voor de lichaamsontwikkeling van uw kind. TennisKids bestaat niet alleen uit oefenstof om te leren tennissen, maar ook om bovenstaande vaardigheden onder de knie te krijgen.

 

Naast de tennisles is het belangrijk om ook coördinatie en conditie te volgen. Zo kan uw kind zich optimaal ontwikkelen en zal het eveneens beter leren tennissen!

 

TennisKids is opgebouwd uit verschillende niveaus die één voor één doorlopen moeten worden. Dit zorgt voor plezier en een optimale ontwikkeling van de tennisvaardigheden. Moedig uw kind aan om zijn of haar best te doen, maar gun ze de tijd om alle kleuren stap voor stap te doorlopen.

 

Tenniskids maakt gebruik van verschillende materialen. Niet alleen verschillende soorten ballen en verschillende afmetingen van tennisbanen, maar ook het racket groeit met uw kind mee. De gebruikte materialen veranderen dus naargelang de technische vooruitgang, maar ook naargelang de lichamelijke veranderingen van uw kind. Bespreek de aankoop van materiaal dus steeds met de trainer, zo maakt u geen verloren kosten.

 

 

Terug

Wat verwachten kinderen van u?


Wat heeft mijn kind nodig?

 

         Dat u hen af en toe bezig ziet en ook uitlegt waarom je er misschien (op belangrijke momenten) er niet bij kan zijn.

         Dat u hen steunt en aanmoedigt, maar niet dwingt.

         Dat u trots op hen bent en dat ook zegt of toont.

         Dat u interesse toont en probeert om de spelregels te begrijpen.

         Dat u realistische verwachtingen hebt en ook rekening houdt met zijn of haar verwachtingen.

         Dat u hen steunt waar mogelijk (samen oefenen, hen naar de training brengen, het geschikte materiaal aanschaffen, tijd vrij maken om na te praten,....)

 

Dat u respect toont voor:

 

         Uw kind & zijn of haar vrienden

         De trainer & andere clubmedewerkers

         De inspanning, ongeacht winst of verlies

         De tegenstander

 

Tolereer geen scheldwoorden of onsportief gedrag van uw kinderen!

Respect voor jezelf en de anderen hoort bij de sport!

 

Terug

Log in met uw wachtwoord om verder te gaan:

Dat is niet het goede wachtwoord!

Voer uw wachtwoord in en klik op klaar.

Dat is niet het goede wachtwoord!