Trainers HTC Son Tennis

Stefan Jorna


Mijn naam Stefan Jorna, sinds september 2012 ben ik de hoofdtrainer van HTC Son Tennis.
Ik ben geboren in 1987 in Ede, waar ik in een sportief gezin opgroeide. Mijn vader was de clubtrainer van ETC, een club die onder de hoede van mijn vader groot is geworden. Mijn moeder was gymlerares op de basisschool en de middelbare school. Mijn zus was een top-turnster die het land door ging en verschillende nationale titels binnen harkte.

Ik startte mijn middelbare schooltijd in Wageningen op het Pantarijn, om de bovenbouw van het VWO af te ronden in Ede aan het Marnix-college. Vervolgens ben ik in Amsterdam de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) gaan doen, waarvoor ik in 2009 mijn diploma op heb mogen halen. Tijdens de ALO heb ik nog twee andere opleidingen erbij gevolgd om mij op het sportgebied verder te ontwikkelen. Zo heb ik mijn tennislicentie-A gehaald en heb ik mijn ski-en snowboardopleiding gedaan via Snowsportsacademy.

Na de ALO ben ik mij nog verder gaan ontwikkelen op het gebied van tennis door het volgen van de B-opleiding. Deze cursus werd gegeven door mijn vader, die verschillende trainingscursussen is gaan geven naast het trainerschap op ETC te Ede. Daarnaast heb ik ook nog een oom (Sylvester Jorna) die in de tennis zit. Hij was hoofdtrainer op MLTC Meppel, een club die enkele jaren geleden nog Eredivisie speelde en de grootste club in het noorden van Nederland is. Voortaan zijn er dus ook 3 J’s in de tenniswereld actief.

Zelf heb ik vooral op lagere leeftijd veel aan prestatief tennis gedaan. Zo heb ik tot mijn 10e altijd bij de bond meegetraind en ben ik in de jeugd t/m 8 jaar nog 3e van Gelderland geworden. Hier ben ik mee opgehouden aangezien ik ook altijd erg graag voetbalde, wat helaas niet meer samen ging. Ik ben wel altijd blijven tennissen en competitie blijven spelen, maar heb veel jaren alleen als invaller kunnen spelen door aanhoudend blessureleed. Mijn hoogste speelsterkte was 2/2 (2018) en ik ben momenteel als speler/coach actief in het eerste team op de zaterdag en zondag.

Ik ben mijn trainerscarrière gestart als parttime trainer tijdens mijn studie in Ede. Via SimonTennis heb ik aan het einde van mijn studie in de regio Utrecht op drie clubs training gegeven. Vervolgens kon ik na mijn studie als hoofdtrainer werken op TV de Hoef in Heesch. Hier heb ik fulltime lesgegeven aan jong en oud, recreatief en prestatief. Daar heb ik ook samengewerkt met het jeugdtalent Noesjka Brink (nr 12 van NL t/m 12 jaar). Vervolgens nam ik de taken waar van mijn vader, die op sabbatical met mijn moeder in Zuid-Amerika was. Dit hield in dat ik fulltime op ETC les gaf en bondstrainingen verzorgde in Bennekom aan een instroomgroep. Tussen 2012 en 2019 werkte ik via Tennisdiensten en TOMM op HTC.

In 2019 ben ik gestart met Tennisschool Stefan Jorna. Samen met de vele enthousiaste vrijwilligers weet ik dat we er een mooie tijd van gaan maken.

Met sportieve groet,
Stefan Jorna
mob: 06-33754347