Captain junioren

Hieronder zal ik in een paar zinnen proberen uit te leggen wat de taken zijn voor een captain van een junioren team t/m14 of t/m17.

  • Aanspreekpunt: je bent aanspreekpunt voor de competitieleider op de club (Maarten) of tenniskidsco√∂rdinatoren (Chantal en Stefan). Dit houdt in dat de communicatie van de club richting het team via jou verloopt. Dit zal bijvoorbeeld gaan over starttijden thuiswedstrijden, sluiting van banen bij slecht weer en andere zaken.
  • Aanspreekpunt tegenstanders: bij een uitwedstrijd staat jouw telefoonnummer genoteerd voor de tegenstanders. Mocht er informatie zijn voor de teams wanneer zij een wedstrijd uit spelen, loopt dit via de captain. Bijvoorbeeld wanneer er niemand komt van een team, of bij een wijziging in de tijd.
  • Speelschema: iemand uit het team maakt een Excel-bestand waarin staat wie er elke keer spelen. Dit is handig om te controleren of je elke speeldag tenminste 4 spelers hebt die kunnen spelen. Zorg altijd voor ten minste 4 spelers op een wedstrijddag, als je vooraf al weet dat er geen 4 aanwezig kunnen zijn kan je bij Stefan aangeven dat er invallers gezocht worden. Lukt het niet om invallers te vinden voor de speeldag dan moeten we die tijdig verzetten! Meer dan 4 spelers kan natuurlijk ook, alleen spelen spelers dan minder dan 2 wedstrijden en dat is wel zonde. Het is gebruikelijk om in ieder geval de laatste keer wel met het hele team aanwezig te zijn.
  • Co√∂rdinator rijschema: iemand uit het team maakt meestal een rijschema voor de uitwedstrijden. Je kan dit door een andere ouder later doen, of dit zelf oppakken.
  • Invullen uitslagen bij thuiswedstrijden en klaarzetten opstelling bij uitwedstrijd. De captain krijgt de mogelijkheid aangewezen om in mijnknltb.toernooi.nl de uitslagen in te vullen. Alleen de captain is hiertoe bevoegd, behalve als hier aan Maarten iets anders voor wordt aangevraagd. Handig is als alle uitslagen gelijk na het spelen worden opgeschreven om misverstanden te voorkomen.