Stefan

Beste tennisleden,

Ik zou mij via deze weg graag voor willen stellen aan de nieuwe tennisleden die wij op HTC mogen begroeten en die mij daarom nog niet kennen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat de huidige leden mij nog niet kennen, aangezien ik toch een soort van bij het interieur van het park hoor.

Om bij het begin te beginnen, ben ik geboren in 1987 in Ede als zoon van tennisleraar Hans Jorna en gymlerares Renée Jorna en jongere broertje van fanatiek turntrainster Chantal Jorna. Een sportief gezien dus, waar het van jongs af aan er al competitief aan toeging. Ik groeide op op tennispark ETC in Ede, waar er altijd op hoog niveau werd getennist onder leiding van mijn vader. Al vroeg stond ik daar dus al ballen te slagen tegen het muurtje en te spelen in het gravel. Op jonge leeftijd stroomde ik ook door naar de jeugd-opleiding van de tennisbond waarbij ik als 3e speler van Gelderland t/m 10 jaar best leuk meedeed. Ik was echter ook een fanatiek voetballer en op 13 jarige leeftijd verkoos ik voetbal toch boven tennis, waardoor ik een jaar of twee niet tenniste. Toen bij het voetballen mijn team uit elkaar viel ging ik weer terug naar het tennis waar ik uiteindelijk uitgroeide tot een leuke categorie 5 speler.

Tijdens mijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding in Amsterdam speelde ik nog competitie bij ETC en ook een jaartje bij Luckraeck in Maarssen en haalde ik in het 3e jaar mijn tennisleraar diploma A. Hierdoor kon ik naast mijn studie alvast wat uurtjes lesgeven op ETC, of bij een kleinere club in Ede de Bosrand. Daarnaast haalde ik in het laatste jaar van de ALO ook mijn Anwärter voor snowboardleraar waarna ik een seizoen in Oostenrijk (Königsleiten) te vinden was als ski-en snowboardleraar. Na een gefaalde poging tot straaljagerpiloot (laatste keuring met echt vliegen helaas afgevallen) ging ik vol overtuiging door als tennisleraar waar ik via wat clubs in regio Utrecht daarna een volledig jaar hoofdtrainer werd bij De Hoef in Heesch. Een prachtig jaar waarbij ik veel talenten en enthousiaste volwassenen les mocht geven terwijl ik de opleiding tot B-trainer afrondde. Het jaar erop mocht ik samen met Frank Korting, tijdens een sabbatical van mijn vader, trainingen verzorgen bij ETC in Ede waarna ik 10 jaar geleden uitkwam bij deze prachtige club te Son en Breugel. Ik had na mijn werkzaamheden in Heesch mijn hart toch wel verpand aan Brabant.

Tijdens het open toernooi bij HTC leerde ik zo’n 7 jaar geleden Elise kennen. Met haar en onze dochter Liselotte (2021) woon ik samen in het pittoreske Aarle-Rixtel.

Momenteel ben ik chef-training en verzorg ik samen met mijn 3 collega’s voor zo’n 250 leden de trainingen bij HTC. Mede dankzij deze leden mocht ik 4 jaar geleden zelf eindverantwoordelijke worden voor alle trainingen, waar ik hun nog altijd erg dankbaar voor ben! HTC is voor mij dan ook echt mijn 2e thuis, ik ben er tenslotte vaker dan thuis in Aarle-Rixtel. Je gaat mij zeker zien en waarschijnlijk horen als je lid bent van deze vereniging!

Groetjes

Stefan